Fotograf Viveka Österman

Kiropraktorer

Cecilia Bergström

Legitimerad kiropraktor, med en femårig universitetsutbildning Palmer College of Chiropractic i USA. Disputerade vid Karolinska institutet 2011. Hon är även anställd som förste forskningsassistent vid Umeå universitet där hon driver projektet ”Kvarstående bäckengördelsmärta mer än 10 år efter förlossning”. Cecilia är född och uppvuxen i Luleå men har i flera år bott och arbetat utomlands. Aktiv medlem i LKR sedan 2003. Hon har ett stort socialt engagemang och bland annat jobbat som volontär i Vietnam, Indien och Brasilien. Fritiden ägnas åt trädgården, fjällvandring, skidåkning, resor och träning.

Kari-Anne Nergård

Legitimerad kiropraktor Kari-Anne slutförde sin Master of Health Science in Clinical Biomechanics (Candidata Manutigii) vid Syddansk Universitet i Odense, Danmark, våren 2009. Utbildningen är 5 år heltidsstudier varav de första 3 åren läses tillsammans med läkarstuderande. Sin AT-tjänst fullgjorde hon vid Kiropraktiske klinik i Assens, Danmark sommaren 2010. Kari-Anne har under sin utbildning tagit fördjupningskurser i bl.a. knä- och fotledsbehandling samt andra behandlingstekniker. Hon är aktiv medlem i LKR. Kari-Anne är uppvuxen i Karasjok, Norge. Hennes fritidsintressen är familjen, sport och friluftsliv.

Laura Lise Bankert

Legitimerad kiropraktor Laura Lise Bankert har en Masters of Chiropractic (magisterexamen) från Anglo-European College of Chiropractic (AECC) som är en del av Bournemouth University och innefattar 5 år av heltidsstudier. Hon kommer ursprungligen från Nederländerna men efter avslutade studier flyttade hon till Sverige. Som en del av vidaretutbildningskraven från LKR håller sig Laura Lise uppdaterad på ny forskning och deltar frekvent på relevanta kurser med tyngdpunkt i områden som pediatrik (behandling av barn), behandling av gravida kvinnor och de som fortfarande har besvär efter förlossning. Hon är aktiv medlem i LKR. På fritiden resor, tränar och bakar hon gärna.

Massageterapeuter

Sari Johansson

Certifierad medicinsk massageterapeut sedan 2006. Fysiskt och mentalt helhetstänk är viktigt för Sari och hennes behandlingar kan upplevas som tuffa på många plan. Hennes fasta fingertoppskänsla, erfarenhet och intuitiva coachning ger garanterat resultat och gör att du upplever snabb återhämtning. Sari behärskar även riksfinska men är född och uppvuxen i Luleå. Fritiden ägnas åt man, barn och hund.

Matilda Degerman

Certifierad massageterapeut 2013 och diplomerad lymfmassör sedan 2016. Matildas behandlingar kan bäst beskrivas genom att uppleva dem. Hon besitter en unik känsla för individ och sammanhang. Med fasta och inkännande men samtidigt följsamma händer levererar hon resultat. Matilda är född och uppvuxen i Smedsbyn. På fritiden pysslar hon om sin man, katt, sitt hus och sin trädgård och umgås med familj och vänner.

 

Psykologer och psykoterapeuter

 

Lotta Lindgren

Leg. sjuksköterska, leg. psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi och bildterapeut arbetar med förändringsarbete inom och mellan människor samt inom organisationer. Erbjuder psykoterapi, samtalsstöd och krissamtal där relationen till sig själv och andra står i fokus samt ledarstöd, handledning och utbildningar. Lotta har ett stort intresse för överlevnadsfrågor och naturens betydelse för vår hälsa.

Jan Kindberg

Leg. psykolog och leg psykoterapeut. Jan har arbetat i många år inom barnpsykiatrin med unga vuxna, föräldrar och barn. Har också arbetat med rehabilitering. Jan är kris- och traumautbildad och han har ett stort intresse för konst och litteratur.

Eva Gafvelin Ramberg

Eva Gafvelin Ramberg är legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut med inriktning på KBT. Eva är också lärare och handledare i KBT. Har 30 års erfarenhet som psykolog inom vuxenpsykiatri samt barn- och ungdomspsykiatri. Eva erbjuder psykoterapi, handledning och undervisning, med inriktning på KBT.

Thomas Lindgren

Leg. psykoterapeut. Thomas arbetar med psykodynamisk psykoterapi och använder symboldrama och autogen träning i sitt arbete. Han har utvecklat metod för arbete med flygrädsla och andra fobier.

Birgitta Olofsson Marklund

Socionom, familjerådgivare, leg. psykoterapeut Birgitta arbetar med psykodynamisk psykoterapi, symboldrama och existentiell psykoterapi.

Medicinsk fotvårdsterapeut

Karin Isaksson

Karin är diplomerad medicinsk fotterapeut vid Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm men är även utbildad undersköterska. Hon är uppvuxen i Jakobsberg, norr om Stockholm, men flyttade till Norrbotten 1998. Fritiden spenderas mest med man, barn och barnbarn. Karin tycker även om att träna på gymmet.

 

Kroppsterapeut

Liv Ranweg

Kraniosakralterapeut, Ayurvedaterapeut och Vedic Art Lärare. Liv arbetar utifrån ett helhetsperspektiv för att hitta bästa resultat i din hälsa, hon arbetar med kroppsbehandlingar, hälsorådgivning, oljebehandlingar, och håller kurser. Hennes behandlingar är mjuka och avslappnande så du kan släppa på spänningar som förhindrar välmående och återställer cirkulation och flöde i din kropp. Liv är därtill utbildad beteendevetare vid LTU med fokus på frågor kring psykologi, ledarskap, arbetsmiljö och stress. Liv har ett stort intresse för skapande och ekologisk mat.

Team Manager

Martina Hedlund

Martina är klinikens ansikte utåt som ser till att ett besök på Hälsokliniken är en positiv upplevelse från början till slut. Martina har tio år inom servicebranschen i ryggen och har även läst bl.a. pedagogik, religion och historia vid LTU. Martina sköter all kundservice och hjälper till med frågor som uppstår längs vägen. Hon har även ett intresse för hälsokost och kroppsvård och är väl insatt i butikssortimentet. Parallellt med arbetet läser hon både basmedicin och kostlära.