Massageterapi är en manuell terapiform och kan ges dels i friskvårdande, förebyggande samt rehabiliterande syfte. Massageterapi kan även ges som direkt behandling av specifika skador, överbelastning och obalanser i rörelseapparaten.

  • Behöver du hjälp med att återfå normal muskelfunktion och förbättra rörlighet i dina leder?
  • Eller kanske har du ont, en ömhet och värk som strålar till olika delar av kroppen?
  • Hel- eller halvtids sjukskriven p.g.a. enformig, statisk arbetsbelastning?
  • Tränat för hårt med överansträngning, muskelvärk eller sträckning som följd?
  • Stressad och svårt att ”varva ner”?

Massageterapi hjälper dig med dina muskel- led samt stressrelaterade besvär såsom t. ex. ryggskott, falsk ischias, huvudvärk, nackspärr, rotatorcuff skador, musarm/tennis- samt golfarmbåge eller helt enkelt är i behov av muskulärt underhåll.

Massageterapeuter

Hälsoklinikens massageterapeuter är kända för djupgående (myofasciella) behandlingar för hela kroppen. Ett resultatinriktat upplägg för skulder- och bäckengördel relaterade besvär som ger resultat. Dessutom erbjuder vi effektiv lymfmassage och dränerande Lavastensmassage. Behandlingarna är individuellt anpassade utefter patientens behov.

Samtliga massageterapeuter är välutbildade, engagerade och genuint intresserade av att hjälpa människor till ett långvarigt och sunt förhållningssätt till sin kropp och själ. Våra terapeuter förmedlar ett förhållningssätt som handlar om helhet och sammanhang, det är inte bara ett symptom som behandlas, utan hela människan.

Hälsoklinikens massageterapeuter är anslutna till Branschrådet Komplementär Medicin (BKM) och Skandinaviska Förbundet för Komplementärmedicin (SKFM), vilket är en trygghet för dig, då terapeuterna utbildat sig på godkända och seriösa skolor samt klarat ett nationellt certifieringsprov.