Rehab-produkter

Här hittar du olika rehab-produkter som även kan fungera som ett komplement till behandling av någon av Hälsoklinikens terapeuter. Du kan även läsa mer om den populära storsäljaren Cryoderm och den ultimata multifunktionskudden som kan användas med fördel både före-, under- och efter graviditet – bbhugme.

CryoDerm

Cryoderm är en effektiv och långtidsverkande produkt som fungerar kylande på huden. Produkten är utvecklad för att lindra både akut och kronisk smärta och innehåller bara naturliga ingredienser. Reducerar effektivt svullnad, blånad, vätskeansamlingar och behandlar ledgångs- och muskelartros. Fungerar antiinflammatoriskt och antiartritiskt vid akuta och kroniska varianter av inflammationer. Verkar smärtlindrande och är antibakteriell och antiinflammatorisk. Ökar blodcirkulationen och lymfflödet, vilket stimulerar läkningsprocessen i kroppen.

Great Sports - Linnex Rub

Linnex Rub är ett effektivt och starkt idrottsliniment med innehåll av salicylsyra, capsicin och mentol. Stryk ett tunt lager med linimentet på de områden du vet kommer vara extra hårt utsatta. Linnex Rub är lätt att använda och man behöver endast en eller två tunna strykningar på det aktuella området för full effekt. Det här linimentet behöver man inte massera in och du slipper att få det på fingrarna. Linnex har en mycket snabb- och långtidsverkande effekt.

bbhugme - bbhugme

Fungerar som en avlastningskudde för hela kroppen under graviditeten och ger extra bra stöd där kroppen blir som mest ansträngd under den perioden, nämligen bäcken, korsrygg och mage. En bra vila med kudden kan förebygga smärtor och plågor, eller ge bra stöd och smärtlindring om du redan fått besvär. 9 av 10 kvinnor upplever rygg- och bäckenrelaterade smärtor under en graviditet. Många kvinnor sliter med så kallade ”amningsskuldra” eller ”amningsnacke” under denna period (smärta och stel muskulatur), men med stöd från bbhugme kan du slappna av bättre och det blir enklare att hålla fokus på babyn när du ammar. Kuddens naturliga, mjuka och ekologiska material formar sig helt och hållet efter kroppen och ger både dig och babyn ett behagligt och nödvändigt stöd. bbhugme vill, med sin innovativa design och funktion, fortsätta underlätta för dig även efter perioden av graviditet och amning. Använd kudden med fantasi och kreativitet till att mysa och leka i vardagen. Dynan är gjord av ekologisk bambu och BPA-fria silikonringar. Både dynan och klädseln är certifierad av Oeko-Tex, vilket innebär att produkten är testad för hälsofarliga ämnen, och är också «Food Grade Certified»

bbhugme - Pebbles

Pebbles finns i olika färger för att försluta fodralet runtom kudden. Dessa silikonringar kan pigga upp kuddens utseende!

Theraband - Träningsband

Att träna med gummiband är ett skonsamt sätt att stärka kroppen. Några av fördelarna med träningsformen är att det är lätt att ta med sig, det går att träna inomhus likaväl som utomhus och det går utmärkt att jobba med alla muskelpartier i kroppen. Alla övningar gör man utifrån egen förmåga. Banden finns med olika motståndskraft och det är därför enkelt att anpassa övningen efter varje individs behov och utgångsläge. Beroende på hur mycket man sträcker ut bandet kan motståndet variera mycket. Finns med tre olika motstånd.

Primed - Stimuliboll

En stimuliboll är ett enkelt redskap att använda själv för att lätta upp muskelspänningar som är orsakade av triggerpunkter (muskelknutor). Direkttryck på en triggerpunkt kan kännas ordentligt, men lyckas man behålla avslappningen och kontrollera andningen känns det snart bättre och muskelspänningen ger successivt efter. Stimulibollen kan användas på hela kroppen, allt från nacke och axlar ner till sätet och till och med fotsulorna. Finns i två olika storlekar.

Shakti - Shaktimatta

Shaktimattan fungerar som zonterapi för hela kroppen och ökar blodcirkulationen vilket i sin tur kan lindra spänningshuvudvärk och trötthetskänslan man kan uppleva när kroppen är spänd och stressad.
Eftersom många akupunkter blir stimulerade samtidigt kan du som nybörjare uppleva ett lättare obehag vid de första tillfällena. Efter några minuter brukar dock kroppen ha anpassat sig till känslan och känslan av avslappning blir djupare. Vanligtvis används spikmattan bara på ryggen, vilket duger bra för att påverka resten av kroppen eftersom nerverna strålar ut från ryggraden till resten av kroppen, men om du upplever spänningar i andra delar av kroppen kan du givetvis gå direkt på de partierna!

Abilica - Foamroller

Foam Roller är en skumgummirulle som används-till-exempelvis bålstabilitetsövningar, stretchövningar-och-självmassage. Massagetekniken med Foam Roller kallas Self Myofascial-Release-(SMR). Att rulla på skumrullen ger en mjukvävnads-massage som ökar musklernas flexibilitet och underlättar musklernas återhämtning då bl.a blodcirkulationen ökar och vävnaderna blir bättre syresatta. SMR används för att förbättra kvaliteten på muskulatur, minska tonus på överaktiv muskel, öka rörelseomfånget och mobiliteten samt jämna ut ärrvävnad i muskler. Denna Foamroller är 90 cm lång och fast.

c/o Gerd - Arnica Balm

Verkar värmande och stimulerar blodflödet. Är skönt på ömmande och trötta muskler och verkar smärtlindrande. Du kan även applicera Arnica Balm för att motverka kliningar vid insektsbett, då du har fått ett blåmärke eller önskar lindring vid ledvärk.

Pakvis - Tiger Tail

Tiger Tail fungerar utmärkt att massera hela kroppen med. Massera dina egna ben eller låt någon annan massera din rygg eller dina armar. Perfekt för dig som löptränar eller går och står mycket i jobbet. Tiger Tail gör trötta ben pigga igen!

Pakvis - Accumassage

AccuMassage är det ultimata redskapet för att lösa upp knutar och spända muskler i nacke, axlar samt ben. Den är perfekt både i hemmet, på jobbet och när du är ute och reser. Den går att skruva isär i flera delar så att den tar liten plats och blir lätt att ta med sig. Du kan finjustera massagen genom att ändra bollarnas placering (3 olika lägen per boll). Genom att föra handtagen mot varandra greppar bollarna tag om muskeln och med ett tryck som du själv bestämmer kan du behandla dina triggerpunkter. Snöret ger dig extra räckvidd, särskilt när du ska massera axlarna.

Pakvis - L-Bar

Ett perfekt hjälpmedel när man vill trycka triggerpunkter på sig själv, eller någon annan. Medan man trycker med ena handen så ”styr” man redskapet med den andra handen över musklerna. Även oerhört effektivt längs höftkammen där ofta spänningar finns vid muskelfästena.