ColdZyme - ColdZyme Munspray

ColdZyme Munspray reducerar risken för att få en förkylning och förkortar sjukdomsperioden i ett tidigt stadium av infektionen. ColdZyme Munspray innehåller ett unikt marint enzym som hjälper till att skapa en skyddande barriär på slemhinnan i svalget och försvårar för förkylningsvirus att orsaka sjukdom. ColdZyme kan utöva sin effekt genom att skapa en skyddande barriär mot förkylningsvirus. Barriären består av glycerol som ”suger till sig” och koncentrerar förkylningsvirus samt enzymet som kan reducera virusens förmåga att fästa på cellerna i munslemhinnan och orsaka sjukdom. Barriären verkar lokalt i munhåla och svalg och bryts därefter snabbt ner.

Esberitox - Esberitox

Esberitox är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som är använt för lindring av symptom vid förkylning. Esberitox är små tabletter som lindrar förkylningsbesvär i de övre luftvägarna, både i inledningsskedet och när förkylningen brutit ut. Produkten innehåller en unik kombination av tre välkända medicinalväxter; baptisia, thuja och echinacea. För bästa effekt bör behandlingen starta så snabbt som möjligt när symptomen uppträder.

Friggs - Echinacea Friggs

Echinacea Friggs är ett receptfritt växtbaserat läkemedel för att förebygga och lindra förkylning.

Great Earth - Super Zinc

Zink är ett av de absolut viktigaste mineralerna och medverkar i många olika kemiska processer i kroppen. Har betydelse för normal syra-basbalans, DNA-syntes, proteinsyntes och omsättning av fettsyror. Zink bidrar till immunsystemets normala funktion, till normal fertilitet, reproduktion och kognitiv förmåga. Zink bidrar till att bibehålla normalt hår, normal hud och synförmåga. Super Zinc 15 mg i tablettform innehåller även gurkmejaextrakt med aktivt curcumin.

Great Earth - Ultra EFA

Ultra EFA innehåller en blandning av oljor från jättenattljus-, gurkörts-, linfrö- och fiskolja. Ultra EFA tillför ett brett spektrum av de essentiella fettsyrorna omega -3, -6 och -9 som bland annat behövs för kroppens cellmembran och för produktionen av eikosanoider (som bl.a. kontrollerar kroppens hormoner, immunförsvar och centrala nervsystem). Gurkörts- och jättenattljusolja innehåller hög halt av gammalinolensyra (GLA – sägs kunna lindra bl.a reumatiska sjukdomar och premenstruella syndrom). GLA anses även stimulera kroppens produktion av prostaglandiner.

Great Earth - Beautiful Hair

Denna produkt innehåller ett brett spektrum av vitaminer, mineraler, fettsyror och noggrant utvalda näringsämnen som cystein och biotin. Aminosyran cystein är en svavelhaltig aminosyra som är en viktig beståndsdel i keratin. Keratin bidrar till att ge håret lyster och hålla det stabilt och smidigt. Biotin och zink bidrar till att bibehålla normalt hår och koppar bidrar till hårets normala pigmentering.

Holistic - Spirulinapulver

Spirulina är en organism som utnyttjar solen som energikälla och är därigenom ett av de mest näringstäta födoämnen på jorden.
Under förkylningstider eller när man känner att man behöver piggas upp är det effektivt att ta ett tillskott av spirulina. Algen innehåller bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunförsvar.

Nature Nutrition - Omega 3

NatureNutritions Omega-3 70% innehåller koncentrerad fiskolja i små nätta (500mg) kapslar. Fiskoljan kommer från MSC-certifierad Alaska Polloc från Norra Stilla Havet. MSC-märkningen garanterat ett välskött fiske på bärkraftiga fiskbestånd, med hållbara fiskemetoder utan negativa konsekvenser frö den marina miljön. NatureNutritions Omega-3 är certifierad och noga testad för sin renhet. Omega-3 används för extra tillförsel av de livsviktiga fettsyrorna EPA och DHA. Kapsel: Gelatin från nötkreatur.

Nature Nutrition - Magnesium

NatureNutritions Magnesium innehåller 250mg magnesium oxide per kapsel. Ett kosttillskott extra viktigt för dig som värdesätter ett aktivt liv. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning. Magnesium bidrar även till normal energiomsättning samt viktigt för att bibehålla en normal benstomme och tänder. Utöver detta bidrar magnesium till nervsystemets normala funktion och normal muskelfunktion. Vegetabiliska hårdkapslar (EKO).

Nature Nutrition - D3-vitamin

D-vitamin är extra viktigt under våra mörkare årstider och har en viktig funktion att bl.a upprätthålla kalcium- och fosfatbalansen i kroppen. D3 bildas vanligen från kolesterol i huden när vi exponeras för UV-strålning och därför extra viktigt med ett högre intag för oss Nordbor då vi exponeras mindre för solljus. NatureNutritions innehåller 2500IE per kapsel. Vegetabiliska hårdkapslar (EKO).

Soma Nordic - D3-vitamindroppar

Eftersom UVB filtreras bort i atmosfären när solen står lågt, kan vi på våra breddgrader bara bilda D-vitamin under sommarhalvåret. Ju större exponerad hudyta, desto mer D-vitamin bildas. Efter cirka 30 minuter i stark sol uppnås cirka 10 000 IE. Sedan sker ingen ytterligare produktion i huden. Under vinterhalvåret kan vi överhuvudtaget inte bilda något D-vitamin i huden i Norden. D-vitamin har en roll i celldelningsprocessen och bidrar till: - att bibehålla normal benstomme - bibehålla normal muskelfunktion - bibehålla normala tänder - normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor - normala kalciumnivåer i blodet.

Weleda - Björkelixir

Dryck gjord på extrakt från unga björkblad. Björk Elixir är ett kosttillskott som kan användas som en del av ett detox-program. Björksaft verkar rensande och vätskedrivande och stimulerar njurfunktionen och understödjer den naturliga utsöndringen. Den har även till syfte att öka ämnesomsättningen och motverka vätskeansamling och slaggbildning i kroppen. Skaka före användning och späd ut 2o-3o ml i vatten, juice eller te. 3-veckorskuren tas med fördel ett par gånger per år. Förvara i kylskåp efter öppnande för hållbarhet i fyra veckor.

Dr. Bach - Five Flower Remedy

Five Flower Remedy även kallad Räddningsdroppar, Akutdroppar eller Rescue-remedy. Av alla Dr Bachs blomessenser är denna kombination mest känd. Den är tänkt att användas i situationer som kräver första hjälpen, i krissituationer och vid liknande stresstillstånd, som stor sorg eller känsla av oro, skräck och förvirring. Den kan också användas när man står inför examensprov, anställningsintervju, ta körkortet eller gå till tandläkaren. Five Flower Remedy har förmågan att lösa upp spänningar, vilket även gäller om man tillfälligt känner sig väldigt ”uppskruvad” eller ur balans. Blanda 4 droppar i ett glas vatten och drick i små klunkar. Behövs det mer akut går det bra att droppa 4 droppar direkt under tungan.

Great Earth - MSM + Vitamin C

En stor del av det naturliga MSM:et i maten blir förstört när vi lagar och förvarar maten och rekommenderas därför som kosttillskott. Dessutom avtar MSM-halten i kroppen med åldern och behöver fyllas på. MSM används i flera hundra olika kemiska processer för att tillgodose kroppens metylerings- och transsulfure¬rings¬processer. Många av dessa syftar till att avgifta kroppen. C-vitaminet gör att kroppen lättare kan ta upp MSM:et.

Omnisym Pharma - Magnesium 300

Kapslar för ett bättre och snabbare upptag i kroppen. Magnesium främjar ett normalt skelett och tänder, men även för muskelfunktionen.

Renew Life - Pure Cleanse

Pure Cleanse är en omfattande örtkur som rensar och förbereder kroppen för ett renare liv. Pure Cleanse är en prisbelönt utrensningsprodukt och såld i miljoner exemplar världen över. Dess effektiva sammansättning består av kronärtskocka, gurkmeja, stor kardborre, chlorella, majs, maskros, katrinplommon, fänkål, ingefära och rödalm. Örter som bidrar till rening av kroppen samt bidrar till levern och njurarnas normala funktion och hälsa. Pure Cleanse är en 30 dagars detoxkur med en morgondos och en kvällsdos.

Skip - L-Glutamin

L-glutamin är den vanligast förekommande aminosyran i muskelvävnaden och behövs för att proteinsyntesen, d.v.s. uppbyggnaden av muskelmassa ska stimuleras.
1 tsk pulver blandas i ett glas vatten och intages 2 gånger per dag.

Nordic Neo - Bitterstern

Bitterstern består av 17 bittra, aromatiska örter. Bitterstern innehåller bland annat kummin, kvanne, mejram, rölleka, kanel, ingefära, koriander och kardemumma som alla bidrar till en normal matsmältning. Bitterstern innehåller också fänkål som normaliserar vid gaser och gasbildning. Maskros som kan bidra till en normal mag- och leverfunktion, är en annan ingrediens i Bitterstern.

iGo - Energishot Pink Grapefruit

Drick som en shot eller mixa i din favoritdryck. iGo Energy Pink Grapefruit smakar lätt av grapefruktjuice och citrongräs. iGo Energy innehåller koffein och vitamin B12 som ger snabb energi. L-karnitin för prestationsförmågan, Guarana som ökar koncentrationen samt Panax Ginseng som ger snabb energi. Inget tillsatt socker och mindre än en kalori per servering.

Supernature - Supermat

Supermat är mat från naturen med naturligt innehåll av högsta koncentration av hälsofrämjande näringsämnen från vår jord. John Opsahl är livsstilscoach och Nordens ledande expert på supermat. John har coachat människor över hela världen till en bättre livsstil. För att vägleda svenskarna till en bättre hälsa har John Opsahl släppt boken Supermat Läkande mat från naturens hjärta. Boken innehåller en guide till mer än 70 typer av supermat tillsammans med detaljerade beskrivningar av varje råvaras specifika egenskaper. Boken innehåller också 120 inspirerande recept som visar hur du enkelt kan addera supermat till din kost. Supermat är naturlig mat och eftersom supermaten är så koncentrerad behöver man äta mycket mindre mängder jämfört med om man skulle få i sig samma mängd näring genom att äta vanlig råkost. Supermatvaror består av förädlade och mycket kraftfulla växter, eller delar av växter.

Renée Voltaire - Juice Power & Detox

Juice Power & Detox är en komplett och inspirerande guide för att komma igång med färskpressade grönsaks- och fruktjuicer. Här finns allt du behöver för att bli ett juiceproffs: lär dig vilka råvaror som passar bäst att juica, få hjälp att välja rätt juicemaskin och få information om hur juicerna påverkar din kropp. Boken innehåller fler än 100 lätta recept på juicer, nötshakes, smoothies och grön mat. Introducera färskpressade juicer i din vardag och förvånas över hur snabbt du känner dig lättare, piggare och gladare.

Yogi Tea - Yogi Tea

Yogi teet har sin grund i den ayurvediska läran om balans mellan kropp, sinne och själ. Yogi Tea innehåller örter och kryddor som bidrar till vårt välbefinnande och till att vi ska känna oss levande och fokuserade varje dag. YogiTea finns i flera härliga smaker. En nyhet i hyllan är Rooibos.

Pukka - Te

Välkomponerade smaker och alla teer är helt fria från artificiella smakämnen, konserveringsmedel, socker och andra sötningsmedel. Pukkas örtteer är baserade på den uråldriga livsfilosofin Ayurveda och är komponerade av den engelska örtterapeuten Sebastian Pole.
Förutom de du ser på bilden har vi nu fått in 3 nya härliga smaker. Bland annat har vi fått in ett Chai som doftar fantastiskt!

Seed and Bean - Choklad med Havssalt

Mörk choklad 70% med havssalt.
En mörk men ändå väldigt mild choklad.
Seed and beans choklad är vegansk, 100% ekologisk och faritrade märkt. Chokladen är handgjord i England av välvald kakao från Sydamerika och Västafrika.

Seed and Bean - Choklad med Kokos & Hallon

Mörk choklad 66% med hallon och kokos.
En mörk men ändå väldigt mild choklad.
Seed and beans choklad är vegansk, 100% ekologisk och faritrade märkt. Chokladen är handgjord i England av välvald kakao från Sydamerika och Västafrika.

Tony 's Factory - Choklad Karamell & Havssalt

En oemotståndlig god och Fair Trade märkt chokladbit med smak av karamell och havssalt. Tony´s Chocolonelys chokladkakor är gjorda av ren kakao utan bitter eftersmak, ingredienserna är rättvisemärkta. Tony´s Chocolonelys chokladkakor är formade i ojämna bitar där varje bit symboliserar de orättvisa arbetsförhållandena som i råder i dagens chokladindustri.

Ayurveda - Kapha Te

Känner du dig kall, trött eller utmattad?
Aromatiska kryddor såsom ingefära, nejlika, saffran, svartpeppar, gurkmeja och kardemumma gör detta heta och kryddiga te till en riktig återupplivare. Det är stimulerande och hjälper dig att känna dig mera vaken och energifylld.

Ayurveda - Pitta Te

Känner du dig irriterad eller överhettad?
Denna subtila blandning av kardemumma, lakritsrot, ingefära, kanel och torkade rosenblad har en kylande effekt samt Pitta-lugnande egenskaper. Denna blandning svalkar dig när det är varmt, dämpar ett hett humör och/eller hjälper din överstimulerade matsmältning.

Ayurveda - Vata Te

Känner du dig frusen, orolig eller splittrad?
Lakrits, kanel, kardemumma och ingefära ger detta te söt smak och doft. Det är värmande, lugnande och har en harmoniserande effekt.

Ayurveda - Amalaki Fruktkaramell

Baserad på den välgörande Amalaki-frukten. Innehåller även Sharkara (ayurvediskt socker), limesaft, ingefära och naturligt akaciaextrakt. Tas för att balansera magens syranivå.

Ayurveda - Ayur Digest

Efter-maten-karamell för bättre förbränning. Innehåller sharkara (ayurvediskt kandisocker) limesaft, salt, ingefära, svartpeppar, kummin, långpeppar och spiskummin. Balanserar samtliga doshor.

Ayurveda - Amalaki Vitaldryck

Amalaki-(Amla, Indian Goosbery) anses som en helig frukt i Indien. Den innehåller stora mängder C vitamin och har kvaliterna att balansera alla tre doshorna. Drycken är i pulverform och kan drickas på morgonen eller närsomhelst under dagen. Den ökar även förbränningen och kan därför med fördel intas direkt efter måltid.

Ayurveda - AYU 1 Chyanvanprash

En mörkbrun fruktpasta som innehåller alla smaker utom salt. En klassisk och unik rasayana, tillverkad av 45 olika frukter, örter och rötter. Du som inte tycker om söta smaker kan istället välja Ayu 5 eller Ayu 77.

Ayurveda - AYU 4 Ashwagandha

Tabletter. En rasayana för Vata och Kapha. Utmärkt vid rehabilitering och återhämtning. Har en lugnande och läkande effekt.

Ayurveda - AYU 5 Brahmi Rasayana

Ört och fruktpasta. Lättare och mindre söt än Ayu 1. Brahmiörten kallas även Gotu Kola. En klassisk ayurvedisk beredning. Bra om du har en tendens att känna dig splittrad och okoncentrerad. Lämplig även vid studier.

Ayurveda - AYU 6 Arjuna

Tabletter. Terminalia Ariuna är en nära släkting till de tre frukterna i Ayu 33. Bra bland annat vid sorg och frustration då den verkar återskapande av mod och livsglädje.

Ayurveda - AYU 22 Udana

Tabletter. Reglerar transport och rörelse som sker i kroppen från midjan och uppåt. Balanserar både Vata, Pitta och Kapha.

Ayurveda - AYU 33 Trifala

Tabletter. Balanserar samtliga doshor genom att ge näring och stärka funktionen. Innehåller de tre frukterna Haritaki, Bibithaki och Amalaki och förstärker även effekten av övriga Ayu-produkter.

Ayurveda - AYU 44 Ranjaka

Tabletter. Balanserar Pitta och Kapha. Bra vid bland annat ilska, frustration och svårsmälta känslor.

Ayurveda - AYU 61 Shatavari

Tabletter. Shatavarirot, sparris. Anses enligt tradition som kvinnans bästa vän i olika faser av livet. Känd för sin effekt på kvinnors reproduktionsorgan. Bra vid bland annat svåra menssmärtor, oregelbunden menscykel, vid PMS och under klimakteriet.

Ayurveda - AYU 77 Shilajit

Tabletter. En energigivande rasayana som innehåller alla viktiga mineraler, spårämnen och de flesta aminosyrorna. Balanserar Vata, Pitta och Kapha. Gynnar kroppens näringsupptag. Vid Pittaöverskott tas den med rumstempererat vatten, annars med varmt vatten.

Ayurveda - Svart & Vitt Bergssalt

Allt salt ökar Pitta och Kapha, men bergssalt gör det i mindre utsträckning. Finns som vitt och svart. Svartsalt har en högre mineralhalt av bl.a. magnesium som ger en karaktäristisk smak av kokt äggvita. Bergsalt kallas ibland också Himalaya-salt