ColdZyme - ColdZyme Munspray

ColdZyme Munspray reducerar risken för att få en förkylning och förkortar sjukdomsperioden i ett tidigt stadium av infektionen. ColdZyme Munspray innehåller ett unikt marint enzym som hjälper till att skapa en skyddande barriär på slemhinnan i svalget och försvårar för förkylningsvirus att orsaka sjukdom. ColdZyme kan utöva sin effekt genom att skapa en skyddande barriär mot förkylningsvirus. Barriären består av glycerol som ”suger till sig” och koncentrerar förkylningsvirus samt enzymet som kan reducera virusens förmåga att fästa på cellerna i munslemhinnan och orsaka sjukdom. Barriären verkar lokalt i munhåla och svalg och bryts därefter snabbt ner.

Esberitox - Esberitox

Esberitox är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som är använt för lindring av symptom vid förkylning. Esberitox är små tabletter som lindrar förkylningsbesvär i de övre luftvägarna, både i inledningsskedet och när förkylningen brutit ut. Produkten innehåller en unik kombination av tre välkända medicinalväxter; baptisia, thuja och echinacea. För bästa effekt bör behandlingen starta så snabbt som möjligt när symptomen uppträder.

Friggs - Echinacea Friggs

Echinacea Friggs är ett receptfritt växtbaserat läkemedel för att förebygga och lindra förkylning.

Great Earth - Super Zinc

Zink är ett av de absolut viktigaste mineralerna och medverkar i många olika kemiska processer i kroppen. Har betydelse för normal syra-basbalans, DNA-syntes, proteinsyntes och omsättning av fettsyror. Zink bidrar till immunsystemets normala funktion, till normal fertilitet, reproduktion och kognitiv förmåga. Zink bidrar till att bibehålla normalt hår, normal hud och synförmåga. Super Zinc 15 mg i tablettform innehåller även gurkmejaextrakt med aktivt curcumin.

Great Earth - Ultra EFA

Ultra EFA innehåller en blandning av oljor från jättenattljus-, gurkörts-, linfrö- och fiskolja. Ultra EFA tillför ett brett spektrum av de essentiella fettsyrorna omega -3, -6 och -9 som bland annat behövs för kroppens cellmembran och för produktionen av eikosanoider (som bl.a. kontrollerar kroppens hormoner, immunförsvar och centrala nervsystem). Gurkörts- och jättenattljusolja innehåller hög halt av gammalinolensyra (GLA – sägs kunna lindra bl.a reumatiska sjukdomar och premenstruella syndrom). GLA anses även stimulera kroppens produktion av prostaglandiner.

Great Earth - Beautiful Hair

Denna produkt innehåller ett brett spektrum av vitaminer, mineraler, fettsyror och noggrant utvalda näringsämnen som cystein och biotin. Aminosyran cystein är en svavelhaltig aminosyra som är en viktig beståndsdel i keratin. Keratin bidrar till att ge håret lyster och hålla det stabilt och smidigt. Biotin och zink bidrar till att bibehålla normalt hår och koppar bidrar till hårets normala pigmentering.

Holistic - Spirulinapulver

Spirulina är en organism som utnyttjar solen som energikälla och är därigenom ett av de mest näringstäta födoämnen på jorden.
Under förkylningstider eller när man känner att man behöver piggas upp är det effektivt att ta ett tillskott av spirulina. Algen innehåller bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunförsvar.

Well Aware - Nyponpulver

Nyponen är viltväxande och handplockade från Anderna i Chiles rena natur. Nyponen innehåller ca 5o% kostfiber samt vitaminerna A, B och C, folsyra, kalium, magnesium, bioflavonoider, betakaroten, lycopen och pektiner. Nyponet har sedan länge använts för att bygga upp och rensa i kroppens bindväv för att stödja elasticiteten i bl.a benen, hjärnan och i hjärtats ådror. Nyponet hjälper även till att gynna pigmenteringen i huden och kan även reglera bl.a blodtrycksfall och matsmältning. Ät pulvret med kall vätska eller mat, ej över 4o grader för att bevara antioxidanterna.

Nypozin - Nypozin

Ett kosttillskott som innehåller en utvald kombination av strandnypon som stödjer ledernas hälsa och hjälper till att bibehålla ledernas rörlighet. Nypozin innehåller även kondroitin från nötkreatur, samt Ester-C, en patenterad C-vitamin som bidrar till normal broskfunktion.

Elixir Pharma - Purefish

Norsk fiskolja från lax, sill, tobis och torsk från Arktiska havet, fiskarter med enkelomättade fettsyror samt den unika omega-3-fettsyran DPA. Det är allmänt känt att Omega-3-fettsyror från marina källor är bra för våra leder, samt för hjärta och kärl. Purefish innehåller rikligt av de naturliga och välkända omega-3-fettsyrorna EPA och DHA, men jämfört med andra fiskoljor innehåller Purefish dessutom en betydligt högre halt av omega-3-fettsyran DPA.

Efamol - Efamol

Efamol innehåller nattljusolja som hjälper till att bibehålla en hälsosam hud och den hormonella balansen. Nattljusolja innehåller fleromättade Omega-6-fettsyror och är extra rik på gammalinolensyra (GLA). Produkter med hög halt av GLA rekommenderas i många länder i samband med PMS, klimakteriebesvär och reumatiska sjukdomar.

Nature Nutrition - Omega 3

NatureNutritions Omega-3 70% innehåller koncentrerad fiskolja i små nätta (500mg) kapslar. Fiskoljan kommer från MSC-certifierad Alaska Polloc från Norra Stilla Havet. MSC-märkningen garanterat ett välskött fiske på bärkraftiga fiskbestånd, med hållbara fiskemetoder utan negativa konsekvenser frö den marina miljön. NatureNutritions Omega-3 är certifierad och noga testad för sin renhet. Omega-3 används för extra tillförsel av de livsviktiga fettsyrorna EPA och DHA. Kapsel: Gelatin från nötkreatur.

Nature Nutrition - Magnesium

NatureNutritions Magnesium innehåller 250mg magnesium oxide per kapsel. Ett kosttillskott extra viktigt för dig som värdesätter ett aktivt liv. Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning. Magnesium bidrar även till normal energiomsättning samt viktigt för att bibehålla en normal benstomme och tänder. Utöver detta bidrar magnesium till nervsystemets normala funktion och normal muskelfunktion. Vegetabiliska hårdkapslar (EKO).

Nature Nutrition - D3-vitamin

D-vitamin är extra viktigt under våra mörkare årstider och har en viktig funktion att bl.a upprätthålla kalcium- och fosfatbalansen i kroppen. D3 bildas vanligen från kolesterol i huden när vi exponeras för UV-strålning och därför extra viktigt med ett högre intag för oss Nordbor då vi exponeras mindre för solljus. NatureNutritions innehåller 2500IE per kapsel. Vegetabiliska hårdkapslar (EKO).

Pharma Nord - D-Pearls

Vitamin D är ett fettlösligt vitamin som vi främst får från fet fisk. Vi kan tillverka D-vitamin i vår hud av tillräckliga mängder solljus. D-pearls är gelatinkapslar med naturligt vitamin D3 upplöst i kallpressad olivolja. Vitamin D bidrar till en normal funktion hos immunsystemet och hjälper till att bibehålla normala tänder och ben. Vitamin D spelar även roll i kroppens celldelning och cellspecialisering. D3 är fettlösligt och kräver därför närvaro av någon typ av fett i kosten för att kunna absorberas. Enligt nya undersökningar har 82% av Norrbottens ungdomar D-vitaminbrist efter vinterhalvåret och mycket pekar på att det kan ligga bakom många vinter- och vårdepressioner.

Soma Nordic - D3-vitamindroppar

Eftersom UVB filtreras bort i atmosfären när solen står lågt, kan vi på våra breddgrader bara bilda D-vitamin under sommarhalvåret. Ju större exponerad hudyta, desto mer D-vitamin bildas. Efter cirka 30 minuter i stark sol uppnås cirka 10 000 IE. Sedan sker ingen ytterligare produktion i huden. Under vinterhalvåret kan vi överhuvudtaget inte bilda något D-vitamin i huden i Norden. D-vitamin har en roll i celldelningsprocessen och bidrar till: - att bibehålla normal benstomme - bibehålla normal muskelfunktion - bibehålla normala tänder - normalt upptag/utnyttjande av kalcium och fosfor - normala kalciumnivåer i blodet.

Holistic - Chaga

Chaga är te gjort av torkad sprängticka och innehåller bl.a. naturligt vitaminer, mineraler och melanin. Av många experter anses chaga vara kungen av medicinalsvampar. Den har extremt högt innehåll av antioxidanter och speciellt superoxiddismutas (som är ett av de mest potenta antioxidantenzymer i kroppen). Dessa enzymer spelar en viktig roll i att utrota tumörer och ta bort virusinfekterade celler. Holistic Chaga kommer från Finland. Den är torkad och mald till en storlek som passar tesilar. Du kan torka och återanvända kornen så länge de avger färg. Chaga har en mild smak av vanilj och behöver inte sötas. Sprängtickan är giftfri och kan tas i stora mängder under lång tid utan skadeverkningar.

Soma Nordic - Cocosa

1oo% KRAV-ekologisk kokosolja som passar utmärkt till matlagning. Cocosa Extra Virgin är en kallpressad kokosolja där endast färskt, vitt kokosnötkött har använts. Fettsyror, vitaminer, mineraler, antioxidanter har bevarats och detta ger oljan ett naturligt skydd, lång hållbarhet och stabilitet. Oljan är klassad som Raw Food eftersom den pressas på 4o-45 grader så att antioxidanter och vitaminer bevaras. Kokosoljans fettsyror förbränns lätt och ger ett snabbt tillskott av energi. Kokosoljan kan även användas som hudkräm eller massageolja.

Weleda - Björkelixir

Dryck gjord på extrakt från unga björkblad. Björk Elixir är ett kosttillskott som kan användas som en del av ett detox-program. Björksaft verkar rensande och vätskedrivande och stimulerar njurfunktionen och understödjer den naturliga utsöndringen. Den har även till syfte att öka ämnesomsättningen och motverka vätskeansamling och slaggbildning i kroppen. Skaka före användning och späd ut 2o-3o ml i vatten, juice eller te. 3-veckorskuren tas med fördel ett par gånger per år. Förvara i kylskåp efter öppnande för hållbarhet i fyra veckor.

Weleda - Havtornselixir

Havtorn är rika på C-vitamin och andra antioxidantrika vitaminer såsom E-vitamin och betakaroten. Drycken är idealiska för att stärka kroppen och förbättra dess vitalitet exempelvis under en period av ökad stress eller sjukdom. Blanda 2o-3o ml i vatten, juice eller te och drick dagligen eller under valfria perioder. Skaka före användning och ställ öppnad produkt i kylskåpet. Bör användas inom 4 veckor.

Dr. Bach - Five Flower Remedy

Five Flower Remedy även kallad Räddningsdroppar, Akutdroppar eller Rescue-remedy. Av alla Dr Bachs blomessenser är denna kombination mest känd. Den är tänkt att användas i situationer som kräver första hjälpen, i krissituationer och vid liknande stresstillstånd, som stor sorg eller känsla av oro, skräck och förvirring. Den kan också användas när man står inför examensprov, anställningsintervju, ta körkortet eller gå till tandläkaren. Five Flower Remedy har förmågan att lösa upp spänningar, vilket även gäller om man tillfälligt känner sig väldigt ”uppskruvad” eller ur balans. Blanda 4 droppar i ett glas vatten och drick i små klunkar. Behövs det mer akut går det bra att droppa 4 droppar direkt under tungan.

Great Earth - MSM + Vitamin C

En stor del av det naturliga MSM:et i maten blir förstört när vi lagar och förvarar maten och rekommenderas därför som kosttillskott. Dessutom avtar MSM-halten i kroppen med åldern och behöver fyllas på. MSM används i flera hundra olika kemiska processer för att tillgodose kroppens metylerings- och transsulfure¬rings¬processer. Många av dessa syftar till att avgifta kroppen. C-vitaminet gör att kroppen lättare kan ta upp MSM:et.

Omnisym Pharma - Magnesium 300

Kapslar för ett bättre och snabbare upptag i kroppen. Magnesium främjar ett normalt skelett och tänder, men även för muskelfunktionen.

Renew Life - Pure Cleanse

Pure Cleanse är en omfattande örtkur som rensar och förbereder kroppen för ett renare liv. Pure Cleanse är en prisbelönt utrensningsprodukt och såld i miljoner exemplar världen över. Dess effektiva sammansättning består av kronärtskocka, gurkmeja, stor kardborre, chlorella, majs, maskros, katrinplommon, fänkål, ingefära och rödalm. Örter som bidrar till rening av kroppen samt bidrar till levern och njurarnas normala funktion och hälsa. Pure Cleanse är en 30 dagars detoxkur med en morgondos och en kvällsdos.

Nyform - 3-dagars Fasta

3-dagars fasta - En välbeprövad fastemetod, som ger kroppen en ny start. Innehåller Hälsosafter ekologiska juicer (grönsaksjuice, multifruktjuice, ofiltrerad äppeljuice), Nyform ekologisk grönsaksbuljong, Tekanne fastete (stomach smoother), glaubersalt samt fasteprogram.

Skip - L-Glutamin

L-glutamin är den vanligast förekommande aminosyran i muskelvävnaden och behövs för att proteinsyntesen, d.v.s. uppbyggnaden av muskelmassa ska stimuleras.
1 tsk pulver blandas i ett glas vatten och intages 2 gånger per dag.

Nordic Neo - Bitterstern

Bitterstern består av 17 bittra, aromatiska örter. Bitterstern innehåller bland annat kummin, kvanne, mejram, rölleka, kanel, ingefära, koriander och kardemumma som alla bidrar till en normal matsmältning. Bitterstern innehåller också fänkål som normaliserar vid gaser och gasbildning. Maskros som kan bidra till en normal mag- och leverfunktion, är en annan ingrediens i Bitterstern.

Paleo Crunch - Energy Bar Raw

Paleo Crunch Raw Cacao är en 100% ekologisk och glutenfri energy bar gjord av nötter, frön och frukt. Dessa energy bars är perfekt att ta som ett nyttigt mellanmål eller före eller under träning för att naturlig rå energi räcker länge. Energy Bar finns inne i några olika smaker.

Bounce - Energiboll

Bounce är en serie av goda och näringsrika energibollar som består av långsamma kolhydrater, högkvalitativt protein, omättade fetter och antioxidanter. Förutom den supergoda smaken ger Bouncebollarna en behaglig mättnadskänsla. Bollarna fyller på din energi och passar perfekt till frukost, mellanmål, liksom före och efter träning. Bounce är helt enkelt ett smart snacks som passar för dagens aktiva livsstil. Bollarna är gluten- och GMO-fria. Bounce Energiboll finns inne i några olika smaker.

iGo - Energishot Pink Grapefruit

Drick som en shot eller mixa i din favoritdryck. iGo Energy Pink Grapefruit smakar lätt av grapefruktjuice och citrongräs. iGo Energy innehåller koffein och vitamin B12 som ger snabb energi. L-karnitin för prestationsförmågan, Guarana som ökar koncentrationen samt Panax Ginseng som ger snabb energi. Inget tillsatt socker och mindre än en kalori per servering.

Livsträdgården - Äppelmust

Livsträdgården finns i Kivik och är KRAV-certifierade. Musten är 100% råsaft, pastöriserad och helt utan tillsatser. Ett glas must innehåller ungefär 3 äpplen, då förstår du vilken vitamininjektion det blir till frukosten! Om du vill servera äppelmust som måltidstryck späder du med vatten ca 1+4.

Real Health - Raaw Juice

Real Health Raaw Juice är en serie noga utvalda blandningar av de renaste och mest näringsrika frukter och grönsakerna i världen. Varsamt mixade och hanterade för att bibehålla maximal näring och kraft i varje drink. Paketet innehåller 7 sacheter som är färdiga att blanda ut i vatten. Produkten är 1oo% naturlig och fri från artificiella sötningsmedel, smakförstärkare, färgmedel och tillsatser.
Finns i smakerna: Veggie Power, Tropical Escape & Go Green

Oatly - Natural Energy/Recovery

Natural Energy - naturlig energi från havre och frukt. En havredryck med allt det goda från havren och frukten. Innehåller fibrer som gör gott för magen. En on the go havredryck som passar som mellanmål eller när man helt enkelt behöver fylla på sin energi. Innehåller inget tillsatt socker, sötman kommer från havren och frukten. Innehåller bara naturliga råvaror, inga konserveringsmedel eller stabiliseringsmedel. Fri från mjölk och soja.
Finns i olika smaker.

Supernature - Supermat

Supermat är mat från naturen med naturligt innehåll av högsta koncentration av hälsofrämjande näringsämnen från vår jord. John Opsahl är livsstilscoach och Nordens ledande expert på supermat. John har coachat människor över hela världen till en bättre livsstil. För att vägleda svenskarna till en bättre hälsa har John Opsahl släppt boken Supermat Läkande mat från naturens hjärta. Boken innehåller en guide till mer än 70 typer av supermat tillsammans med detaljerade beskrivningar av varje råvaras specifika egenskaper. Boken innehåller också 120 inspirerande recept som visar hur du enkelt kan addera supermat till din kost. Supermat är naturlig mat och eftersom supermaten är så koncentrerad behöver man äta mycket mindre mängder jämfört med om man skulle få i sig samma mängd näring genom att äta vanlig råkost. Supermatvaror består av förädlade och mycket kraftfulla växter, eller delar av växter.

Renée Voltaire - Juice Power & Detox

Juice Power & Detox är en komplett och inspirerande guide för att komma igång med färskpressade grönsaks- och fruktjuicer. Här finns allt du behöver för att bli ett juiceproffs: lär dig vilka råvaror som passar bäst att juica, få hjälp att välja rätt juicemaskin och få information om hur juicerna påverkar din kropp. Boken innehåller fler än 100 lätta recept på juicer, nötshakes, smoothies och grön mat. Introducera färskpressade juicer i din vardag och förvånas över hur snabbt du känner dig lättare, piggare och gladare.

Yogi Tea - Yogi Tea

Yogi teet har sin grund i den ayurvediska läran om balans mellan kropp, sinne och själ. Yogi Tea innehåller örter och kryddor som bidrar till vårt välbefinnande och till att vi ska känna oss levande och fokuserade varje dag. YogiTea finns i flera härliga smaker. En nyhet i hyllan är Rooibos.

Pukka - Te

Välkomponerade smaker och alla teer är helt fria från artificiella smakämnen, konserveringsmedel, socker och andra sötningsmedel. Pukkas örtteer är baserade på den uråldriga livsfilosofin Ayurveda och är komponerade av den engelska örtterapeuten Sebastian Pole.
Förutom de du ser på bilden har vi nu fått in 3 nya härliga smaker. Bland annat har vi fått in ett Chai som doftar fantastiskt!

Seed and Bean - Choklad med Mint

Mörk choklad 72% med smak av mint.
Seed and beans choklad är vegansk, 100% ekologisk och faritrade märkt. Chokladen är handgjord i England av välvald kakao från Sydamerika och västafrika.

Seed and Bean - Choklad med Havssalt

Mörk choklad 70% med havssalt.
En mörk men ändå väldigt mild choklad.
Seed and beans choklad är vegansk, 100% ekologisk och faritrade märkt. Chokladen är handgjord i England av välvald kakao från Sydamerika och Västafrika.

Seed and Bean - Choklad med Kokos & Hallon

Mörk choklad 66% med hallon och kokos.
En mörk men ändå väldigt mild choklad.
Seed and beans choklad är vegansk, 100% ekologisk och faritrade märkt. Chokladen är handgjord i England av välvald kakao från Sydamerika och Västafrika.

Seed and Bean - Choklad med Hasselnöt

Mörk choklad 58% med smak av hasselnötter.
En mörk men ändå väldigt mild choklad.
Seed and beans choklad är vegansk, 100% ekologisk och faritrade märkt. Chokladen är handgjord i England av välvald kakao från Sydamerika och Västafrika.

Green and Black's - Mörk Choklad

Denna mörka chokladkaka har 85% kakaohalt och är gjord på den finaste kakaobönan Trinitario, som är en korsning av Forastero och Criollo. Ekologisk vanilj kryddar chokladen en aning och mjukar upp bitterheten i smaken. Chokladen är ekologisk och Fairtrade-märkt.

Tony 's Factory - Choklad Karamell & Havssalt

En oemotståndlig god och Fair Trade märkt chokladbit med smak av karamell och havssalt. Tony´s Chocolonelys chokladkakor är gjorda av ren kakao utan bitter eftersmak, ingredienserna är rättvisemärkta. Tony´s Chocolonelys chokladkakor är formade i ojämna bitar där varje bit symboliserar de orättvisa arbetsförhållandena som i råder i dagens chokladindustri.

Ayurveda - Kapha Te

Känner du dig kall, trött eller utmattad?
Aromatiska kryddor såsom ingefära, nejlika, saffran, svartpeppar, gurkmeja och kardemumma gör detta heta och kryddiga te till en riktig återupplivare. Det är stimulerande och hjälper dig att känna dig mera vaken och energifylld.

Ayurveda - Pitta Te

Känner du dig irriterad eller överhettad?
Denna subtila blandning av kardemumma, lakritsrot, ingefära, kanel och torkade rosenblad har en kylande effekt samt Pitta-lugnande egenskaper. Denna blandning svalkar dig när det är varmt, dämpar ett hett humör och/eller hjälper din överstimulerade matsmältning.

Ayurveda - Vata Te

Känner du dig frusen, orolig eller splittrad?
Lakrits, kanel, kardemumma och ingefära ger detta te söt smak och doft. Det är värmande, lugnande och har en harmoniserande effekt.

Ayurveda - Amalaki Fruktkaramell

Baserad på den välgörande Amalaki-frukten. Innehåller även Sharkara (ayurvediskt socker), limesaft, ingefära och naturligt akaciaextrakt. Tas för att balansera magens syranivå.

Ayurveda - Ayur Digest

Efter-maten-karamell för bättre förbränning. Innehåller sharkara (ayurvediskt kandisocker) limesaft, salt, ingefära, svartpeppar, kummin, långpeppar och spiskummin. Balanserar samtliga doshor.

Ayurveda - Amalaki Vitaldryck

Amalaki-(Amla, Indian Goosbery) anses som en helig frukt i Indien. Den innehåller stora mängder C vitamin och har kvaliterna att balansera alla tre doshorna. Drycken är i pulverform och kan drickas på morgonen eller närsomhelst under dagen. Den ökar även förbränningen och kan därför med fördel intas direkt efter måltid.

Ayurveda - AYU 1 Chyanvanprash

En mörkbrun fruktpasta som innehåller alla smaker utom salt. En klassisk och unik rasayana, tillverkad av 45 olika frukter, örter och rötter. Du som inte tycker om söta smaker kan istället välja Ayu 5 eller Ayu 77.

Ayurveda - AYU 4 Ashwagandha

Tabletter. En rasayana för Vata och Kapha. Utmärkt vid rehabilitering och återhämtning. Har en lugnande och läkande effekt.

Ayurveda - AYU 5 Brahmi Rasayana

Ört och fruktpasta. Lättare och mindre söt än Ayu 1. Brahmiörten kallas även Gotu Kola. En klassisk ayurvedisk beredning. Bra om du har en tendens att känna dig splittrad och okoncentrerad. Lämplig även vid studier.

Ayurveda - AYU 6 Arjuna

Tabletter. Terminalia Ariuna är en nära släkting till de tre frukterna i Ayu 33. Bra bland annat vid sorg och frustration då den verkar återskapande av mod och livsglädje.

Ayurveda - AYU 22 Udana

Tabletter. Reglerar transport och rörelse som sker i kroppen från midjan och uppåt. Balanserar både Vata, Pitta och Kapha.

Ayurveda - AYU 33 Trifala

Tabletter. Balanserar samtliga doshor genom att ge näring och stärka funktionen. Innehåller de tre frukterna Haritaki, Bibithaki och Amalaki och förstärker även effekten av övriga Ayu-produkter.

Ayurveda - AYU 44 Ranjaka

Tabletter. Balanserar Pitta och Kapha. Bra vid bland annat ilska, frustration och svårsmälta känslor.

Ayurveda - AYU 61 Shatavari

Tabletter. Shatavarirot, sparris. Anses enligt tradition som kvinnans bästa vän i olika faser av livet. Känd för sin effekt på kvinnors reproduktionsorgan. Bra vid bland annat svåra menssmärtor, oregelbunden menscykel, vid PMS och under klimakteriet.

Ayurveda - AYU 77 Shilajit

Tabletter. En energigivande rasayana som innehåller alla viktiga mineraler, spårämnen och de flesta aminosyrorna. Balanserar Vata, Pitta och Kapha. Gynnar kroppens näringsupptag. Vid Pittaöverskott tas den med rumstempererat vatten, annars med varmt vatten.

Ayurveda - Svart & Vitt Bergssalt

Allt salt ökar Pitta och Kapha, men bergssalt gör det i mindre utsträckning. Finns som vitt och svart. Svartsalt har en högre mineralhalt av bl.a. magnesium som ger en karaktäristisk smak av kokt äggvita. Bergsalt kallas ibland också Himalaya-salt